„Nu voi căuta teoria conspirației”. Andrian Candu, despre eliberarea condiționată a lui Vlad Filat
Full Article 2 minutes read

„Nu voi căuta teoria conspirației”. Andrian Candu, despre eliberarea condiționată a lui Vlad Filat

Fostul președinte al parlamentului, Andrian Candu, a declarat că nu poate afirma dacă eliberarea condiționată a lui Vlad Filat a fost legală sau ilegală. De asemenea, Candu a spus că „respectă dreptul omului la libertatea personală”. Declarațiile au fost făcute pentru NewsMaker, astăzi, 5 decembrie, înaintea ședinței parlamentului.

„Eu apreciez eliberarea condiționată. Însă nu pot să mă dau cu părerea dacă a fost legal sau nu. Eu nu voi căuta teoria consipiației”, a spus Candu.

Acesta a precizat că dacă în spatele eliberării lui Filat nu a stat nici o forță politică, iar legea a fost respectată, atunci „societatea trebuie să se mulțumească cu niște explicații de ordin juridic”. În opinia sa, același lucru ar trebui să-l facă și politicienii care formează opinia publică.

Amintim că, într-o conferință de presă organizată miercuri, 4 decembrie, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că fostul premier, Vlad Filat, nu a ispășit 2/3 din pedeapsa la care a fost condamnat, pentru a putea fi eliberat condiționat, înainte de termen. În aceeași zi, Nagacevschi a spus că hotărârea de eliberare condiționată a fostului prim-ministru va fi atacată cu recurs, în instanța superioară, de către noua administrație a Penitenciarului nr. 13.

Amintim că marți, 3 decembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul administrației Penitenciarului nr. 13 și l-a eliberat condiționat, înainte de termen, pe fostul premier Vlad Filat.

În luna august, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: