„Nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale”. Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu șeful Gazprom
Full Article 2 minutes read

„Nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale”. Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu șeful Gazprom

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, efectuează astăzi, 20 noiembrie, o vizită la Moscova. Este prima deplasare în afara țării în calitatea sa de prim-ministru. Acesta s-a întâlnit cu președintele concernului Gazprom, cu care a discutat despre condițiile de furnizare a gazelor naturale, se arată într-un comunicat publicat de serviciul de presă al guvernului.

Pe durata ședinței, părțile au discutat mai multe subiecte, inclusiv despre alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar și implementarea pachetului energetic III, este menționat în comunicatul de presă.

De cealaltă parte, Alexei Miller a declarat că în prezent Moldovagaz achită consumul curent în măsură deplină. Totodată, președintele Gazprom a descris scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova, inclusiv prin România și Bulgaria, și a menționat că acestea pot asigura necesitățile naționale.

Premierul Chicu a precizat: „nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale și vă mulțumim pentru deschiderea în negocierea condițiilor de furnizare”.

La finalul discuției, părțile au convenit să fie realizate un set de măsuri, care să asigure furnizarea continuă a gazelor consumatorilor din Republica Moldova.

Amintim că anterior, șeful Moldovagaz a declarat într-un interviu pentru NM că reprezentanții instituției pe care o conduce nu vor cere ANRE majorarea tarifelor la gaz, minimum până la încheierea sezonului de încălzire.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: