Nu vom primi scrisori de avertizare. Moldovagaz a transferat integral către Gazprom avansul pentru luna februarie
Full Article 50 second read

Nu vom primi scrisori de avertizare. Moldovagaz a transferat integral către Gazprom avansul pentru luna februarie

„Moldovagaz” a transferat în întregime către „Gazprom” plata pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii februarie 2022. Valoarea transferului a constituit 9, 256 milioane de dolari SUA. Aceasta este tranșa finală din cele 51,256 milioane de dolari, care trebuiau să fie achitate pentru perioadă respectivă.

„Administrația întreprinderii le mulțumește consumatorilor, care au achitat înainte de termenul limită facturile pentru gaze naturale. Actualmente, în activitatea sa, compania este focusată asupra acumulării de la consumatorii finali tuturor plăților pentru luna ianuarie în ansamblu, precum și a volumului curent consumat în luna februarie, cu scopul transferării către SAP „Gazprom” a mijloacelor financiare contractate”, precizează Moldovagaz, pe 21 februarie.

Amintim că luna trecută, compania Gazprom a trimis o scrisoare oficială către Moldovagaz, prin care anunța intenția de a sista livrarea de gaze naturale către R. Moldova în cazul neachitării integrale a consumului până la 20 ianuarie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: