Număr record: 406 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Bilanțul urcă la 10 727 îmbolnăviri
Full Article 2 minutes read

Număr record: 406 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Bilanțul urcă la 10 727 îmbolnăviri

În Republica Moldova au fost confirmate încă 406 cazuri de infectare cu COVID-19. Informația a fost prezentată joi, 11 iunie, de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Constantin Rîmiș. Astfel, bilanțul a urcat la 10 727 de îmbolnăviri. De asemenea, astăzi au fost înregistrate 4 decese.

În total, au fost procesate 1802 teste.

4280 dintre cazuri sunt active.

Cele mai multe cazuri noi au fost depistate în municipiul Chișinău, după care urmează Comrat și Taraclia.

Bilanțul deceselor a ajuns la 375. Numărul celor care s-au vindecat este de 6072.

Secretarul de stat Constantin Rîmiș, a precizat că relansarea unor activități economice nu trebuie să însemne relaxarea măsurilor de precauție. Ele trebuie respectate în continuare atât de persoanele fizice, cât și juridice.

Sergiu Golovaci, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, a amintit că persoanelor de peste 63 de ani le este recomandat să nu părăsească locuința decât dacă au o urgență. În continuare în spațiul public nu e voie să se află împreună mai mult de trei persoane. Oficialul a făcut apel către populație să anunțe poliția când observă nerespectarea acestor reguli.

Șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor,Vladislav Cotici, a comunicat că în cadrul controalelor la piețe au fost depistate peste 200 de neconformități, dar, în mare parte, agenții economici respectă măsurile impuse. În Moldova sunt autorizate 104 piețe alimentare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: