Numărul deceselor după ciclonul Gabrielle a crescut la 11 și mii de oameni sunt încă dispăruţi
Full Article 1 minutes read

Numărul deceselor după ciclonul Gabrielle a crescut la 11 și mii de oameni sunt încă dispăruţi

Numărul deceselor din cauza ciclonului Gabrielle din Noua Zeelandă a ajuns, duminică, la 11, în timp ce mii de oameni sunt încă dispăruţi la o săptămână după ce furtuna a lovit Insula de Nord a ţării, relatează G4media.

Ciclonul a lovit regiunea cea mai nordică a insulei pe 12 februarie şi a trecut pe coasta de est, provocând devastări pe scară largă.

Prim-ministrul Chris Hipkins a numit Gabrielle cel mai mare dezastru natural din acest secol.

Duminică, poliţia a declarat că încă două persoane au murit în Hawke’s Bay, în circumstanţe legate de ciclon.

Sunt posibile mai multe decese, a declarat Hipkins, deoarece 6.431 de persoane sunt încă date dispărute, în timp ce 3.216 au fost raportate în siguranţă.

Vieţile au fost „întoarse cu susul în jos” în urma acestui dezastru, a spus el, subliniind telecomunicaţiile întrerupte, lipsa de apă potabilă şi drumurile deteriorate care încă restricţionează accesul în unele zone.

Lanţurile de aprovizionare au fost întrerupte, provocând probleme în deplasarea mărfurilor, multe culturi au fost distruse şi 28.000 de case erau încă fără curent, a spus el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: