Numărul deceselor în urma atacului asupra blocului din Ceasiv Iar crește la 18
Full Article 2 minutes read

Numărul deceselor în urma atacului asupra blocului din Ceasiv Iar crește la 18

Numărul deceselor în urma atacului cu rachetă asupra unei clădiri rezidențiale cu cinci etaje din Ceasiv Iar din regiunea Donețk a crescut la 18, anunță Ukrainskaia Pravda. Potrivit sursei citate, 8 persoane au fost salvate de sub dărâmături.

Potrivit presei din Ucraina, salvatorii au curățat și demontat aproximativ 137 de tone de elemente distruse ale casei. Contactul verbal a fost stabilit cu două persoane sub dărâmături. Între timp, 8 persoane au fost deja salvate de sub dărâmături. Sursa citată anunță că alte 20 de persoane, inclusiv un copil, pot fi încă sub dărâmăturile clădirii cu cinci etaje.

Potrivit Current Time, blocul locativ a fost lovit de 4 rachete din clasa Iskander, și nu Uragan, așa cum s-a anunțat anterior. Ar fi avut de suferit, pe lângă blocul locativ cu 5 etaje, și două case învecinate. Potrivit sursei, din fericire, nu există morți, doar răniți.

Amintim că, Ucraina a acuzat, pe 10 iulie, Rusia, că ar fi bombardat o clădire cu 5 etaje din satul Ceasiv Iar din regiunea Donețk. În urma atacului, mai multe persoane și-au pierdut viața sau au fost rănite. Anterior, șeful OVA din Donețk a raportat că cel puțin 30 de persoane ar putea fi sub dărâmături.

Rusia nu recunoaște că a lansat atacul și califică informația drept „fake”. Ministerul rus al Apărării a declarat că a fost bombardat „un depozit în care se păstrau obuziere americane”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: