Numiri și demisii la ședința Guvernului, prima din 2023 
Full Article 2 minutes read

Numiri și demisii la ședința Guvernului, prima din 2023 

În cadrul ședinței Guvernului din 11 ianuarie 2023 au fost aprobate noi funcții pentru ambasadorii Andrei Popov și Alexandr Esaulenco. Totodată a fost anunțată o demisie la Ministerul Justiției. Iar o Agenție s-a ales cu un funcționar, demis anterior, restabilit în funcție de instanța de judecată. 

Ambasadorul în Republica Elenă Andrei Popov a fost numit, prin cumul, în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Republica Cipru

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan Alexandr Esaulenco a fost numit, prin cumul, în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Georgia

Totodată s-a propus și aprobat încetarea raporturilor de serviciu a secretarului general al Ministerului Justiției Stela Ciobanu, în baza cererii de demise.

La fel s-a propus și aprobat anularea dispoziției Guvernului cu privire la destituirea din funcție a lui Igor Vîlcu și restabilirea în funcția de director general adjunct în domeniul fitosanitar al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

„Avem un exemplu unde un funcționar a fost destituit de comisia disciplinară, care a avut temeiuri bine fundamentate, și acum a fost restabilit în funcție de instanța de judecată. Avem cazuri și dosare unde justiția nu se pronunță cu anii, iar în cazul unor persoane asupra cărora planează anumite suspiciuni de corupție, deciziile se iau foarte repede. Rog să monitorizăm îndeaproape acest caz, evident facem toate demersurile în instanțele de apel”, a comunicat premierul Natalia Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: