„Numirile au la bază principiul meritocrației și a profesionalismului”. Reacția ministrului de Externe la declarațiile lui Reniță
Full Article 1 minutes read

„Numirile au la bază principiul meritocrației și a profesionalismului”. Reacția ministrului de Externe la declarațiile lui Reniță

Ministerul Afacerilor Externe, Oleg Țulea, a venit cu o reacție după ce deputatul Iurie Reniță a declarat că va contesta decizia Comisiei politică externă și integrare europeană, care a aprobat candidaturile lui Eugen Revenco, Andrei Galbur și Andrei Popov în calitate de ambasadori în Franța, Suedia și Austria.

x

„Reiterez că declarațiile și insinuările de natură să prejudicieze autoritatea și credibilitatea instituțiilor serviciului diplomatic, precum și orice tentativă de a influența procesele interne din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene sunt regretabile și contraproductive”, a declarat Țulea.

„În contextul nominalizării noilor ambasadori, menționez că numirile în cadrul serviciului diplomatic sunt realizate în strictă conformitate cu prevederile legale și au la bază principiul meritocrației și a profesionalismului”, a mai spus ministrul de Externe.

Menționăm că astăzi, 2 septembrie, Comisia politică externă și integrare europeană a avizat candidaturile a trei persoane în calitate de ambasadori ai Republicii Moldova. Este vorba de Eugen Revenco, Andrei Galbur și Andrei Popov. Deputatul Iurie Reniță a criticat această decizie a comisiei, declarând că „nu există niciun document juridic care reglementează votul electronic”.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: