„Numirile au la bază principiul meritocrației și a profesionalismului”. Reacția ministrului de Externe la declarațiile lui Reniță
Full Article 1 minutes read

„Numirile au la bază principiul meritocrației și a profesionalismului”. Reacția ministrului de Externe la declarațiile lui Reniță

Ministerul Afacerilor Externe, Oleg Țulea, a venit cu o reacție după ce deputatul Iurie Reniță a declarat că va contesta decizia Comisiei politică externă și integrare europeană, care a aprobat candidaturile lui Eugen Revenco, Andrei Galbur și Andrei Popov în calitate de ambasadori în Franța, Suedia și Austria.

„Reiterez că declarațiile și insinuările de natură să prejudicieze autoritatea și credibilitatea instituțiilor serviciului diplomatic, precum și orice tentativă de a influența procesele interne din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene sunt regretabile și contraproductive”, a declarat Țulea.

„În contextul nominalizării noilor ambasadori, menționez că numirile în cadrul serviciului diplomatic sunt realizate în strictă conformitate cu prevederile legale și au la bază principiul meritocrației și a profesionalismului”, a mai spus ministrul de Externe.

Menționăm că astăzi, 2 septembrie, Comisia politică externă și integrare europeană a avizat candidaturile a trei persoane în calitate de ambasadori ai Republicii Moldova. Este vorba de Eugen Revenco, Andrei Galbur și Andrei Popov. Deputatul Iurie Reniță a criticat această decizie a comisiei, declarând că „nu există niciun document juridic care reglementează votul electronic”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: