UPDATE O asistentă medicală din raionul Fălești a decedat, în urma complicațiilor provocate de COVID-19
Full Article 2 minutes read

UPDATE O asistentă medicală din raionul Fălești a decedat, în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Încă un lucrător medical din Republica Moldova  a decedat, în urma complicațiilor de sănătate pe care le-a suferit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre Ludmila Dolgan, în vârstă de 53 de ani. Ea a lucrat în calitate de asistentă medicală la Centrul de Sănătate Glinjeni, satul Comorovca, raionul Fălești.

Anunțul despre deces a fost făcut de Asociația de Nursing din Republica Moldova, în seara de 18 iunie.

„Prin toată viața și activitatea sa, Dolgan Ludmila a fost și va rămâne un model în slujba oamenilor. A știut să se agațe de cea mai mică speranță pentru a se vindeca. A plecat prea devreme dintre noi, dar suntem siguri că va trăi mai departe în inimile celor care au avut onoarea s-o cunoască”, se arată în mesajul publicat.

UPDATE (8:50) Cristina Stratulat, consiliera ministrului Sănătății, a precizat că decesul asistentei medicale a fost anunțat pe 12 iunie de reprezentanții instituției, însă Asociația de Nursing a făcut postarea abia pe 18 iunie.

Amintim că, tot în seara de 18 iunie, a devenit cunoscut decesul medicului anestezist Constantin Grosu, în vârstă de 69 de ani. Vestea despre decesul acestuia a fost publicată de către o rudă de a sa.

Este al 19-lea deces în rândul lucrătorilor medicali din Republica Moldova, din cauza infecției cu COVID-19. Până acum, 2040 de lucrători medicali s-au infectat cu noul coronavirus.

La nivel național, au fost înregistrate 444 de decese și peste 13,1 mii de îmbolnăviri.

Ministerul Sănătății nu a confirmat, deocamdată, niciunul dintre decese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: