O comisie parlamentară specială a inițiat procesul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului
Full Article 2 minutes read

O comisie parlamentară specială a inițiat procesul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului

O comisie parlamentară specială a inițiat procesul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Dosarul de participare la concurs poate fi depus în perioada 1-20 aprilie 2021.

Copiile documentelor prezentate de către candidați se vor regăsi cu documentele originale, pentru a se verifica veridicitatea lor sau vor fi autentificate notarial. În cazul în care dosarul de concurs se depune prin e-mail, copiile documentelor se depun la data interviului.

Candidat la funcția de Ombudsman poate fi persoana care:

  • este cetățean al Republicii Moldova;
  • nu este supusă unei măsuri de ocrotire judiciare sub forma tutelei;
  • deține diplomă de licență sau echivalentul acesteia;
  • are o vechime în muncă de cel puțin 10 ani și o activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului;
  • se bucură de o reputație ireproșabilă;
  • cunoaște limba de stat, dar și alte limbi.

De menționat că în prezent, Maia Bănărescu, avocată al poporului pentru drepturile copilului, deține interimatul funcției de avocat al poporului, până la numirea de către parlament a unui nou Ombudsman. O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de hotărâre aprobat de legislativ, prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului de avocat al poporului în legătură cu decesul ombudsmanului Mihail Cotorobai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: