O companie aeriană din Japonia își schimbă imaginea, deoarece pasagerii o asociază cu simbolul invaziei rusești
Full Article 2 minutes read

O companie aeriană din Japonia își schimbă imaginea, deoarece pasagerii o asociază cu simbolul invaziei rusești

O companie aeriană japoneză a anunțat că va schimba desenul de pe avioanele sale, după ce pasagerii s-au arătat preocupați că actualul logo sugerează că operatorul aerian sprijină invazia Rusiei în Ucraina, transmite CNN.  

Shingo Nishida, președintele Zipair, a dezvăluit într-o conferință de presă că pasagerii companiei și-au exprimat deja îngrijorarea în legătură cu actualul logo, sub forma literei „Z”, care este desenat pe avioane din 2018.

„Confirmăm că am primit o serie de comentarii de la clienți în legătură cu sentimentele lor față de actualul desen. Suntem conștienți că litera respectivă a apărut pe diverse canale media în întreaga lume și că desenul poate fi perceput într-o manieră negativă. Deși clienții au înțeles că logo-ul nostru a fost creat în 2018, înainte de situația curentă, ne-au împărtășit îngrijorările lor ca un mod de a-și arăta sprijinul pentru companie”, a declarat un purtător de cuvânt al Zipair pentru CNN.

„Z” este sinonim cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina, litera desenată pe tancurile și vehiculele rusești devenind un adevărat simbol al unei presupuse victorii și declanșând o adevărată modă în Rusia.

Compania va acționa rapid pentru înlăturarea semnului „Z”. În loc să revopsească întreaga flotă de avioane, Zipair plănuiește să acopere coada avioanelor cu un model geometric, începând cu 18 iunie. Avioanele vor fi revopsite apoi, pe rând, începând din decembrie 2022, până în primăvara anului viitor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: