O companie de construcție din Chișinău i-a lăsat cu promisiuni pe investitori. CNA și procurorii au descins cu percheziții
Full Article 2 minutes read

O companie de construcție din Chișinău i-a lăsat cu promisiuni pe investitori. CNA și procurorii au descins cu percheziții

Directoarea unei companii de construcții din Chișinău și adjuncta sa sunt cercetate penal pentru trafic de influență. Acestea ar fi promis mai multor investitori că vor soluționa problema dării în exploatare a unui bloc de locuințe din sectorul Râșcani. Cele două ar fi colectat suplimentar de la locatarii imobilului bani pentru a influența membrii comisiei de recepție finală a construcției să semneze actul. 

Potrivit CNA, s-a constatat că, în anul 2012, 49 de persoane ar fi investit în apartamente dintr-un bloc de locuit, construcția căruia nici până astăzi nu a fost finalizată.

Potrivit acestora, reprezentanții companiei le-ar fi promis că pot influența membrii comisiei de recepție finală a lucrărilor să dea în exploatare construcția.

Pentru semnarea procesului-verbal, reprezentanții companiei ar fi colectat de la 35 de familii câte 150 de euro, bani pe care i-ar fi transmis membrilor comisiei.

În această dimineață, CNA și procurorii au efectuat percheziții la directoarea companiei și adjuncta sa, ultima fiind reținută pentru 72 de ore.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate telefoanele mobile ale persoanelor bănuite, precum și înscrisuri de ciornă cu evidența mijloacelor bănești ilegale, pretinse și primite pentru semnarea procesului-verbal de recepție finală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: