O companie de construcție din Chișinău i-a lăsat cu promisiuni pe investitori. CNA și procurorii au descins cu percheziții
Full Article 2 minutes read

O companie de construcție din Chișinău i-a lăsat cu promisiuni pe investitori. CNA și procurorii au descins cu percheziții

Directoarea unei companii de construcții din Chișinău și adjuncta sa sunt cercetate penal pentru trafic de influență. Acestea ar fi promis mai multor investitori că vor soluționa problema dării în exploatare a unui bloc de locuințe din sectorul Râșcani. Cele două ar fi colectat suplimentar de la locatarii imobilului bani pentru a influența membrii comisiei de recepție finală a construcției să semneze actul. 

Potrivit CNA, s-a constatat că, în anul 2012, 49 de persoane ar fi investit în apartamente dintr-un bloc de locuit, construcția căruia nici până astăzi nu a fost finalizată.

Potrivit acestora, reprezentanții companiei le-ar fi promis că pot influența membrii comisiei de recepție finală a lucrărilor să dea în exploatare construcția.

Pentru semnarea procesului-verbal, reprezentanții companiei ar fi colectat de la 35 de familii câte 150 de euro, bani pe care i-ar fi transmis membrilor comisiei.

În această dimineață, CNA și procurorii au efectuat percheziții la directoarea companiei și adjuncta sa, ultima fiind reținută pentru 72 de ore.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate telefoanele mobile ale persoanelor bănuite, precum și înscrisuri de ciornă cu evidența mijloacelor bănești ilegale, pretinse și primite pentru semnarea procesului-verbal de recepție finală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: