O companie din România va construi apeducte pentru alimentarea cu apă potabilă a mai multor localități din Moldova
Full Article 2 minutes read

O companie din România va construi apeducte pentru alimentarea cu apă potabilă a mai multor localități din Moldova

România și Republica Moldova au încheiat în data de 20 mai 2021, Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte. Documentul permite unei companii din țara vecină să construiască apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași din România în raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova.

Acordul a fost semnat pentru Guvernul României de E.S. Daniel Ioniță, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, iar pentru Guvernul Republicii Moldova de Ghenadie Iurco, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Acordul oferă cadrul juridic necesar pentru ca o companie din România să construiască apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași din România în raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova, între localitățile: Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova), Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova) și în sectorul localității Tabăra (România).

Ceremonia oficială de semnare a avut loc la Chișinău, în sala de protocol a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: