O companie, în pregătiri să intre pe piața din Moldova. Deputat: „O concurență sănătoasă sistemului bancar”
Full Article 2 minutes read

O companie, în pregătiri să intre pe piața din Moldova. Deputat: „O concurență sănătoasă sistemului bancar”

Parlamentarul Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, a anunțat că reprezentanții companiei britanice de tehnologie financiară Revolut se pregătesc să activeze și în Republica Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de deputat pe 15 iulie. Acesta a ținut să menționeze că pentru a intra pe piața moldovenească se necesită o ajustare, obținută prin votul parlamentarilor. 

„Știri îmbucurătoare! Revolut se pregătesc să intre în Moldova. Pentru moment vă puteți înregistra pe lista de așteptare. O concurență sănătoasă sistemului bancar ținând cont de comisioanele pe care le aplică băncile noastre”, a spus parlamentarul.

Alaiba a mai menționat că se întreprind acțiuni pentru ca reprezentanții companiei să activeze pe teritoriul țării.

„Pentru asta mai avem de votat câte ceva, ca să ajustăm, dar ne mișcăm în pași rapizi! Este grav cât de înapoiați suntem la acest capitol. Ai impresia că 10 ani pe sectorul financiar nu s-a făcut NIMIC. Avem foarte multe de recuperat”, a conchis parlamentarul.

Revolut a intrat pe piața din România de aproximativ 3 ani, potrivit bursa.ro. Cea din urmă mai declară că un card Revolut este cel mai convenabil de folosit în timpul unei călătorii în afara țării.

Cardul, electronic sau fizic, oferă posibilitatea de a face plăţi în peste 150 de monede, fără achitarea de taxe ori comisioane, cu menţiunea că varianta standard oferă un singur transfer internaţional gratuit pe lună.

Atunci când te înscrii în sistemul Revolut, ţi se deschide un cont în euro, mai declară sursa. Din acest cont, se pot face plăţi şi retrage numerar, indiferent de monedă şi de ţară, fără să fie perceput vreun comision. Conversia valutară se va efectua la cel mai bun curs de pe piaţă, la cotaţii interbancare, mai comunică sursa.

Un alt beneficiu al aplicaţiei constă în transferurile bancare. Prin această aplicaţie, transferurile bancare sunt gratuite indiferent de banca de care aparţine cealaltă persoană sau de ţara în care se află.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: