O delegație de rabini din SUA va vizita Republica Moldova 
Full Article 1 minutes read

O delegație de rabini din SUA va vizita Republica Moldova 

O delegație de rabini din Statele Unite va efectua o vizită la Chișinău, la invitația rabinului șef al Republicii Moldova Pinchas Zaltsman. Un anunț în acest sens a fost făcut pe 30 mai de comunitatea evreiască, menționând că aceasta este prima vizită de acest fel în țara noastră. 

„Primirea refugiaților ucraineni în Moldova a fost unul dintre motivele vizitei în țara noastră a unei delegații de 30 dintre cei mai influenți și autoritari lideri spirituali ai comunității evreiești din Statele Unite”, se arată într-o declarație a comunității.

Este planificat ca delegația să viziteze sinagoga, să se familiarizeze cu activitățile comunității moldovenești și să participe la sărbătorirea Zilei Internaționale a Copiilor și începutul noii luni din calendarul evreiesc.

La toate aceste evenimente este planificată participarea ambasadorului SUA în Moldova, primarului de Chișinău, dar și a reprezentanților unor ONG-uri.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: