O delegație formată din senatori și deputați din România participă la ședința plenară a Parlamentului de la Chișinău
Full Article 2 minutes read

O delegație formată din senatori și deputați din România participă la ședința plenară a Parlamentului de la Chișinău

La ședința Parlamentului din 21 octombrie participă o delegație a Comisiilor pentru politică externă și Comisiilor pentru afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților din Parlamentul României.

Din delegație fac parte președinții Comisiilor și membrii acestora, care efectuează, în perioada 21-23 octombrie 2021, o vizită de lucru la Chișinău.

Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, care prezidează ședința de astăzi, a salutat prezența deputaților români și le-a mulțumit, pe această cale, pentru că sunt alături de Republica Moldova, inclusiv în momente dificile.

Pe parcursul vizitei, membrii delegației vor avea întrevederi cu vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihail Popșoi și cu omologii din Comisia politică externă și integrare europeană.

***

În data de 1 septembrie 2021, o delegație de deputați din Republica Moldova, condusă de speakerul Igor Grosu, a participat la ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului Parlamentului României.

La ședință au fost prezenți senatori și deputați, alți oficiali, înalte fețe bisericești, membri ai corpului diplomatic acreditat la București. Ședința a fost inaugurată prin intonarea Imnului de stat al Republicii Moldova și Imnului Național al României. Igor Grosu a ținut un discurs și a mulţumit pentru sprijinul constant şi mereu oportun pe care l-a acordat Statul Român Republicii Moldova de-a lungul celor trei decenii de la proclamarea Independenţei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: