O fată de 15 ani s-a înecat în râul Nistru. Aceasta a mers la scăldat cu alte două minore
Full Article 2 minutes read

O fată de 15 ani s-a înecat în râul Nistru. Aceasta a mers la scăldat cu alte două minore

Cadavrul unei fete de 15 ani a fost găsit în râul Nistru, în dimineața zilei de astăzi, 27 iunie. În ajun, aceasta a mers la scăldat. Incidentul a avut loc în apropiere de localitatea Răscăieți din raionul Ștefan Vodă.

Potrivit primelor informații, fata a mers la scăldat cu alte două minore. Două fete au intrat în râu, iar una se afla pe mal. Peste o perioadă de timp fetele au dat semne că se îneacă. Minora aflată pe mal a încercat să le salveze, reușind să scoată la mal doar una dintre ele. Fata în vârstă de 15 ani s-a scufundat sub apă și nu a mai ieșit.

Salvatorii au efectuat lucrări de căutare subacvatică pe parcursul serii, acestea fiind suspendate noaptea. În dimineața zilei de 27 iunie, corpul neînsuflețit a minorei a fost găsit de echipa de scafandri la o distanța de 70 metri de locul unde s-a înecat. Pentru căutarea și recuperarea minorei a fost utilizat un scaner sonor.

Menționăm că de la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 35 de persoane, inclusiv 5 minori. În acest context, salvatorii îndeamnă cetățenii să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate și necunoscute, iar persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită aflarea în locuri nesigure.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: