O femeie a născut gemeni la 70 de ani. Soțul ei a părăsit-o când a aflat că va naște doi copii
Full Article 2 minutes read

O femeie a născut gemeni la 70 de ani. Soțul ei a părăsit-o când a aflat că va naște doi copii

O femeie în vârstă de 70 de ani a născut gemeni, în urma unui tratament de fertilizare in vitro, a anunțat un spital din Uganda. Safina Namukwaya a născut prin cezariană un băiat și o fată, la un centru de fertilitate din capitala țării, Kampala. Femeia, care este una dintre cele mai în vârstă din lume care a născut, a declarat pentru presa locală că este fericită și că ce s-a întâmplat cu ea a fost un „miracol”, scrie Digi24 cu referire la BBC.

Medicii care s-au ocupat de femeie au felicitat-o și au spus că este „mai mult decât un succes medical”. „Am reușit imposibilul oferindu-i gemeni celei mai bătrâne mame din Africa, în vârstă de 70 de ani!”, a anunțat pe Facebook Centrul Internațional de Fertilitate al Spitalului pentru Femei.

Femeia a născut copiii miercuri după-amiază, iar medicii au anunțat că „mama și bebelușii sunt bine”. Safina Namukwaya a spus pentru un ziar din Uganda că sarcina a fost dificilă, mai ales că partenerul ei a părăsit-o când a aflat că va avea gemeni.

„Bărbaților nu le place să li se spună că ai mai mult de un copil. De când am fost internată, bărbatul meu nu a trecut niciodată pe aici”, a spus ea.

Aceasta este a doua naștere a femeii în ultimii trei ani. În 2020, ea a adus pe lume o fetiță. A spus că și-a dorit extrem de mult să aibă copii, pentru că toată viața ei a fost batjocorită că nu a avut. Nu se știe dacă a folosit un ovul donat sau unul care îi aparține și care a fost recoltat și congelat din perioada de fertilitate. De obicei, în cazul femeilor ajunse la menopauză, între 45 și 55 de ani, fertilitatea scade, dar progresele făcute în medicină le dau posibilitatea să nască și după această perioadă.

Amintim că, în 2019, o femeie indiană, în vârstă de 73 de ani, a născut gemeni, de asemenea, în urma fertilizării in vitro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: