O femeie de 84 de ani din Cahul a fost spitalizată. Ar fi pus salteaua lângă sobă, iar aceasta s-a aprins
Full Article 2 minutes read

O femeie de 84 de ani din Cahul a fost spitalizată. Ar fi pus salteaua lângă sobă, iar aceasta s-a aprins

O femeie de 84 de ani a ajuns la spital, în secția de reanimare, după ce locuința sa din localitatea Bădicul Moldovenesc, raionul Cahul, a fost cuprinsă de flăcări. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), flăcările au izbucnit după ce femeia ar fi amplasat patul lângă sobă. Salteaua s-a aprins, iar fumul dens a fost observat de rudele acesteia, care trăiau în aceeași curte.

Oamenii au intrat în casa cuprinsă de fum și au depistat femeia inconștientă în apropierea sobei. Bătrâna a fost evacuată de apropiați, care au și apelat serviciul medical, iar ulterior au stins cu forțe proprii salteaua. Pompierii nu au fost solicitați la fața locului.

Femeia a fost transportată în secția de reanimare a spitalului raional. Starea acesteia este stabilă. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU atenționează repetat populația despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare în special la exploatarea sobelor. Pompierii îndemnă oamenii să nu amplaseze în preajma surselor de încălzire  obiecte combustibile, lenjerie de pat sau piese de mobilier, întrucât temperatura ridicată poate duce la izbucnirea incendiilor.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, în Republica Moldova au avut loc 1602 incendii în care și-au pierdut viața 87 de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: