O femeie din Rusia a primit o amendă usturătoare pentru comentariile despre Putin de pe o rețea de socializare
Full Article 2 minutes read

O femeie din Rusia a primit o amendă usturătoare pentru comentariile despre Putin de pe o rețea de socializare

Tribunalul militar din orașul Sîktîvkar, Federația Rusă, a amendat o femeie din localitate cu 350 de mii de ruble (circa 4,3 mii de euro), pentru comentariile pe care le-a scris pe rețeaua de socializare VKontakte despre președintele Vladimir Putin. Ea a fost găsită vinovată pentru „chemare la extremism și terorism”, informează Dojdi.

Dacă femeia nu va plăti amenda în următoarele două luni, pedeapsa ar putea fi înăsprită până la privare de libertate, scrie portalul. Potrivit acuzării, din decembrie 2018 până în martie 2020, Elena Rodvikova a publicat mai multe comentarii despre președintele Rusiei, funcționari de stat și deputați. Mesajele conțineau cuvintele „aruncat în aer” și „împușcat”.

Martorii, persoanele cu care a făcut schimb de comentarii Rodvikova, au declarat în cadrul audierilor că femeia „are o atitudine negativă față de actuala guvernare” și a comentat „extrem de negativ acțiunile președintelui”. În instanță, martorii au mai spus că femeia și-a spus părerea și nu a îndemnat pe nimeni la anumite acțiuni.

La rândul său, Rodnikova a declarat că acele comentarii au fost reacții la proiectele de legi adoptate de autorități „împotriva poporului”.

Ea ar fi fost acuzată de „chemări publice la extremism și terorism”. În comentariile sale  se menționau expresii precum „nimicirea fizică a lui Putler” și a „hoților de la Kremlin”. În instanță, ea a fost acuzată că ar fi promovat ura față de membrii „Rusiei Unite”, funcționari de stat și deputați ai Dumei de Stat. Instanța i-a confiscat și telefonul. Procurorii au solicitat condamnarea la 5 ani și 6 luni de detenție.

Dosarul penal a fost inițiat în luna februarie. Potrivit femeii, în cadrul audierilor, oamenii legii ar fi sfătuit-o să își recunoască vina, în caz contrar „ar putea fi condamnată la șase ani de închisoare și va rămâne fără copil”.

După pronunțarea sentinței, Rodvikova a fost inclusă în lista teroriștilor și expremiștilor din baza de date Rosfinmonitoring. Conturile sale bancare au fost blocate. Femeia, care este mamă singură, se plânge că nu poate primi alocația pentru copil.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: