O fostă contabilă a ANSA, anunțată în urmărire internațională. Ar fi însușit ilegal peste 2 milioane lei
Full Article 1 minutes read

O fostă contabilă a ANSA, anunțată în urmărire internațională. Ar fi însușit ilegal peste 2 milioane lei

O fostă contabilă a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor riscă 10 de închisoare, după ce și-ar fi însușit ilegal peste 2 milioane lei, informează Procuratura Generală, astăzi, 4 decembrie. Potrivit oamenilor legii, timp de patru ani jumătate, aceasta încasa bani de la beneficiarii serviciilor prestate, le oferea certificatele solicitate, dar banii primiți nu ajungeau în bugetul statului. 

Neregulile au fost depistate în anul 2018, de către Direcția teritorială inspectare financiară Bălți, după ce noul superior al inculpatei a solicitat de la autoritățile abilitate cercetarea situației, se anunță în comunicat.

Sentința a fost pronunțată în lipsa inculpatei, care a fost anunțată în urmărire internațională. Anterior, aceasta fusese spitalizată în țară, ceea ce a făcut imposibilă plasarea ei în arest.
Instanța de judecată a admis demersul procurorilor și a dispus încasarea sumei prejudiciate de peste 2 milioane lei. De asemenea a fost aplicat sechestru asupra bunurilor imobile deținute de aceasta, ceea ce a făcut posibilă recuperarea a peste 45.000 lei în contul statului.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: