O fostă deputată PDM revine în politică. S-a alăturat partidului fondat de Ion Chicu
Full Article 2 minutes read

O fostă deputată PDM revine în politică. S-a alăturat partidului fondat de Ion Chicu

Fosta deputată a Partidului Democrat (PDM) Valentina Stratan va face parte din Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), fondată de fostul prim-ministru Ion Chicu. Într-un comentariu pentru portalul tribuna.md, Stratan a menționat că îl cunoaște pe acesta de mult timp.

„Înțeleg că experiența mea poate fi utilă în formarea noului partid. Îl cunosc pe domnul Chicu de 15 ani, de când a început activitatea mea parlamentară. Știu că este un specialist pregătit, organizat și responsabil. Apreciez tot ce a dezvoltat pe parcursul anilor în plan legislativ, în plan social, dar și modul de gestionare a unei perioade complicate – pandemia. Dumnealui cu doamna ministru Dumbrăveanu au fost cei care cu adevărat au făcut ca obiectivul promovat doar declarativ – de creștere salarială pentru lucrătorii medicali, să devină realitate. Am foarte multe argumente pe care le pot expune, dar mă opresc aici”, a declarat Valentina Stratan.

Fosta deputată a spus că în cei 2 ani, cât s-a aflat departe de politică, s-a dedicat activității sale la Institutul Oncologic, în calitate de șef al Laboratorului Imunologie și Genetică Moleculară.

Valentina Stratat a fost deputată PDM în perioada martie 2005 – mai 2009, precum și martie – decembrie 2010. În februarie 2011 și-a reluat mandatul de deputat, iar la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 a obținut un nou mandat în Parlament, până la începutul anului 2019, când s-a retras politică.

Pe 31 martie 2021, fostul premier Ion Chicu a anunțat crearea Grupului de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM). Din formațiune ar urma să facă parte mai mulți foști membri ai guvernului, inclusiv Viorica Dumbrăveanu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: