O fotografie dintr-un comisariat din Rusia a fost vândută la licitație cu peste € 22 mii (FOTO)
Full Article 2 minutes read

O fotografie dintr-un comisariat din Rusia a fost vândută la licitație cu peste € 22 mii (FOTO)

O fotografie făcută într-un comisariat din Moscova a fost vândută la licitație cu 2 mln de ruble rusești (circa 22 mii de euro), scrie Meduza.io pe 7 februarie. Fotograful care a realizat-o a anunțat că va dona banii unor ONG-uri care ajută persoanele reținute în timpul acțiunilor de protest.

Fotografia a fost făcută în ziua în care a fost pronunțată sentința opozantului rus Alexei Navalnîi. Fotograful Dmitrii Markov fusese reținut în timp ce se afla în apropirea clădirii judecătoriei unde s-a desfășurat procesul. În imagine apare un polițist îmbrăcat în haine de camuflaj, care poartă vestă anti-glonț și cagulă, iar în spatele său, pe perete, se află portretul președintelui rus Vladimir Putin.

Lucrarea a fost cumpărată cu 2 mln de ruble rusești de către o cumpărătoare pe nume Ecaterina. Licitația a început de la 10 mii de ruble (circa 110 euro). Markov i-a propus cumpărătoarei să transfere jumătate din bani centrului „OVD-Info”, iar cealaltă jumătate – organizației „Analogia protestului”, care acordă asistență persoanelor reținute în timpul protestelor.

Fotografia, tipărită în exemplar unic, a devenit simbolul urmăririi lui Alexei Navalnîi. Amintim că opozantul rus a fost condamnat, pe 2 februarie, la 2 ani și 8 luni de închisoare.

Pe 23, 31 ianuarie și 2 februarie, în susținerea lui Navalnîi, au fost organizate acțiuni de protest. În cadrul celor trei manifestații, au fost reținuți, în total, peste 10 mii de oameni și au fost inițiate 50 de dosare penale. Echipa lui Navalnîi a anunțat că va continua protestele pe parcursul primăverii și verii anului curent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: