O gravidă de 20 de ani, cu plămânii afectați în proporție de 100%, a fost salvată de medici
Full Article 2 minutes read

O gravidă de 20 de ani, cu plămânii afectați în proporție de 100%, a fost salvată de medici

O tânără de 20 de ani, care era însărcinată, a fost salvată de medici, după ce a fost internată cu pneumonie. Aceasta a fost transferată la Spitalul Clinic Republican, în stare foarte gravă, cu plămânii afectați în proporție de 100%. Potrivit unui reportaj publicat pe 3 iunie, în prezent, atât mama, cât și bebelușul, se simt bine.

Cu plămânii afectați 100% din cauza pneumoniei, însărcinată și în stare critică, la limita compatibilității cu viața. În astfel de stare a fost internată o femeie de 20 de ani recent în IMSP SCR ”Timofei Moșneaga”. După o muncă dificilă, echipa medicală a reușit să salveze pacienta, dar și bebelușul născut prematur, datorită operației cezariene.

„A fos internată la noi în regim de urgență, adusă într-o stare critică, practic la limita compatibilității cu viața. Plămânii erau afectați 100%, în stare de șoc, în stare de disfuncție multiplă de organe, gravidă în 29 de săptămâni. La acest termen, sarcina este periculoasă, întrucât copilul nu este matur. 12 ore am pregătit copilul pentru nașterea prematură, cezariană, pentru ca plămânii să fie viabili”, a povestit Victor Cojocaru, șeful secției Terapie Intensivă.

Femeia spune că a trecut prin clipe de groază: „Am ajuns aici în stare gravă, am fost intubată, am fost conectată la aparate. În timpul sarcinii s-a depistat, s-a manifestat prin febră înaltă, nu puteam respira, nu mă puteam mișca. Acum, cea mai mare dorință a mea este să ajung la copil”.

Medicii susțin că femeia a ajuns într-o stare critică din cauza faptului că nu s-a adresat la medic la timp.

„A stat 7 zile acasă și a ajuns la spitalul raional într-o stare deplorabilă. Bravo celor de acolo pentru că au dat alarma, au sunat la toate instituțiile din Chișinău. Era zi de odihnă, duminică, medicul-șef de la Spitalul Republican a dat acordul și a organizat transferul, am organizat securitatea pacientei și suntem foarte bucuroși că am salvat și mama a doi copii și copilașul”, a mai spus Victor Cojocaru.

Reportajul integral îl puteți vedea AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: