O grupare, din care face parte și un moldovean, acuzată că ar fi furat 2 mln de litri de kerosen de la NATO
Full Article 2 minutes read

O grupare, din care face parte și un moldovean, acuzată că ar fi furat 2 mln de litri de kerosen de la NATO

În Belgia a început procesul de judecată al unui grup internațional care a sustras peste 2 milioane de litri de kerosen din NATO. Din grupare fac parte: un om de afaceri din Moldova, un italian și mai mulți muncitori bulgari, scrie TASS cu referire la VivaCite

În 2018-2019, gruparea a închiriat un depozit situat în apropierea unei conducte subterane, care pompa combustibil pentru nevoile Cartierului General al NATO în Europa.

Aceștia sunt acuzați că au săpat o galerie subterană de aproximativ 270 de metri lungime și au făcut o legătură cu o conductă prin care era pompat combustibil. Mai târziu, gruparea a scos combustibilul din țară cu autocisterne.

Furtul a fost descoperit când un antreprenor belgian a constat creșteri anormale de presiune în conductă.

Astfel, Poliția a pornit o anchetă. Oamenii legii, potrivit sursei, au descoperit rapid depozitul din care a fost pompat combustibilul. Mai târziu, au fost reținuți și membrii grupării.

Principalii suspecți sunt: Ivan – cetățean al Republicii Moldova și italianul Marco. Moldoveanul riscă 8 ani de închisoare, iar italianul – 5 ani. În plus, acuzarea cere membrilor grupării să achite amenzi a căror valoare este de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Suspecții sunt acuzați nu numai de furt, dar și de punere în pericol a siguranței publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: