O instanță din Cipru a respins plângerea soției lui Plahotniuc. Susținea că a fost privată fraudulos de un iaht și o proprietate din Spania
Full Article 2 minutes read

O instanță din Cipru a respins plângerea soției lui Plahotniuc. Susținea că a fost privată fraudulos de un iaht și o proprietate din Spania

O instanță din Cipru a respins cererea soției lui Vlad Plahotniuc, Oxana Childescu, de a fi desemnată singura beneficiară a unor venituri din vânzarea unui iaht și a unei proprietăți spaniole. În timpul examinării, Curtea a considerat că litigiul nu intră în sfera sa de competență, chiar dacă printre pârâți se regăsesc și doi cetățeni ai Ciprului, scrie TV8 cu trimitere la portalul  mondaq.com.

Oxana Chilidescu, care era rezidentă în Statele Unite ale Americii, a dat în judecată doi cetățeni români, rezidenți din Dubai, pentru că ar fi încercat împreună cu alte persoane fizice și juridice, șase la număr, de a o priva în mod fraudulos de bunurile sale, un iaht și o proprietate spaniolă.

În afară de cei doi cetățeni români, Chilidescu a acționat în judecată o companie din Spania, o companie din Cipru, un rezident cipriot, o companie înregistrată în Hong Kong și o companie înregistrată în Seychelles.

Potrivit avocaților, problema din această procedură a fost finalizarea sau anularea ordinelor emise care au dus la înghețarea unor conturi în Emiratele Arabe de peste 62 milioane de euro, precum și emiterea sau respingerea celorlalte ordine solicitate.

Judecătorii din Cipru au respins solicitările lui Childescu pentru că au considerat că nu este de competența instanțelor din Cipru.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: