O instanţă din Moscova a respins cererea de eliberare a lui Aleksei Navalnîi
Full Article 2 minutes read

O instanţă din Moscova a respins cererea de eliberare a lui Aleksei Navalnîi

O instanţă districtuală din Moscova a respins, pe 28 ianuarie, cererea de eliberare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, aflat în arest preventiv de la revenirea în Rusia.

„Decizia Tribunalului din Khimki trebuie să rămână nemodificată, apelul este respins”, a anunţat judecătorul Musa Musaev, de la Tribunalul regional Moscova, conform agenţiei RIA Novosi.

Aleksei Navalnîi, aflat în arest preventiv, a declarat în instanţă, prin videoconferinţă, că este vorba de o „încălcare flagrantă a legii”. „Este o încălcare flagrantă a legii care are rolul de a mă intimida pe mine şi alţi oameni”, a afirmat Navalnîi.

Serviciul rus al Penitenciarelor a cerut instanţei judiciare să transforme condamnarea cu suspendare a lui Aleksei Navalnîi în detenţie cu executare, din cauza încălcării termenilor sentinţei.

Mai mulţi apropiaţi ai lui Aleksei Navalnîi au fost reţinuţi pe 28 ianuarie, înaintea deciziei instanţei.

Printre persoanele reţinute se numără Oleg Navalnîi, fratele lui Aleksei Navalnîi, activista Liubov Sobol şi Maria Alehina, membră a grupului constestatar Pussy Riot.

Menționăm că Aleksei Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.

Amintim că zeci de mii de persoane au protestat, sâmbătă, în zeci de oraşe din Rusia, faţă de arestarea liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi. Aproximativ 3 900 de manifestanţi au fost reţinuţi. Opoziţia intenţionează să organizeze noi acţiuni de protest.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: