O locuitoare a Moscovei, arestată pentru trădare de patrie. Este acuzată că a trimis bani armatei ucrainene
Full Article 1 minutes read

O locuitoare a Moscovei, arestată pentru trădare de patrie. Este acuzată că a trimis bani armatei ucrainene

În Federația Rusă a fost reținută o locuitoare a Moscovei. Aceasta, scrie TASS, este acuzată de trădare de patrie. Presa rusă menționează că femeia ar fi susținut financiar Forțele Armate ale Ucrainei. 

„Locuitoarea Moscovei este implicată în comiterea trădării de patrie sub formă de acordare a asistenței financiare Forțelor Armate ale Ucrainei, activități îndreptate împotriva securității Federației Ruse – infracțiune în temeiul articolului 275 din Codul penal al Rusiei”, a declarat pentru sursa citată Centrul pentru relații publice din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. 

Se menționează că „suspecta a fost reținută la Moscova în timp ce încerca să părăsească Rusia”. O instanță din Federația Rusă a plasat-o în arest pentru două luni.

Presa rusă scrie că Serviciul Federal desfășoară activități pentru a identifica și complicii femeii.

În același timp se declară că dacă îi va fi stabilită vinovăția, acesta riscă închisoare de la 12 ani până la 20 ani cu o amendă de până la 500 de mii de ruble (6226,46 EUR) sau veniturile persoanei condamnate pentru o perioadă de până la 3 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: