O mie de morți în urma cutremurului din Afganistan. Bilanțul victimelor crește
Full Article 50 second read

O mie de morți în urma cutremurului din Afganistan. Bilanțul victimelor crește

Un seism cu magnitudinea de 6,1 a avut loc în timpul nopții de marți spre miercuri, în apropiere de frontiera cu Pakistan, țară în care a fost resimțit cutremurul, la fel ca și în India. Autoritățile spun că au fost înregistrați 1 000 de morți până acum, relatează Reuters

Inițial, autoritățile din Afganistan comunicau despre cel puțin 250 de oameni care au murit.

Cutremurul a zguduit mai multe zone dens populate din Afganistan şi Pakistan, conform Institutului American de Geofizică (USGS).

Seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 kilometri de oraşul Khost, în sud-estul Afganistanului, la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit USGS.

Cutremurul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 500 de kilometri de aproximativ 119 milioane de locuitori din Pakistan, Afganistan şi India, a precizat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) într-un mesaj pe Twitter.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: