O moldoveancă a încercat să intre în România cu un certificat de vaccinare fals
Full Article 1 minutes read

O moldoveancă a încercat să intre în România cu un certificat de vaccinare fals

O femeie de 31 de ani, originară din Republica Moldova, a încercat să traverseze frontiera României cu un certificat de vaccinare, care s-a dovedit a fi fals. Aceasta este cercetată pentru „uz de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”.

Incidentul a fost înregistrat duminică, 3 octombrie, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iaşi.

„S-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară ca pasageră  într-un autoturism, o tânără din R. Moldova, în vârstă de 31 de ani. La controlul de frontieră, tânăra a prezentat alături de documentele personale de identitate și un certificat de vaccinare împotriva Covid-19, tip vaccin Pfizer Biontech. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta este fals, fiind eliberat unei alte persoane”, au menționat polițiștii români.

Femeia a declarat că și-a realizat singură certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 prezentat la control, modificând datele de identitate de pe certificatul original.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: