O moldoveancă ar fi înșelat o bătrână din Italia de 127 000 euro: „Soțul meu este ținut prizonier în Afganistan”
Full Article 2 minutes read

O moldoveancă ar fi înșelat o bătrână din Italia de 127 000 euro: „Soțul meu este ținut prizonier în Afganistan”

O moldoveancă de 40 de ani este cercetată penal pentru escrocherie în Italia. Femeia ar fi convins pe o italiancă de 87 de ani, de care a îngrijit pe toată perioada pandemiei, să-i ofere peste 127 000 euro pentru soțul său, care ar fi ținut prizonier în Afghanistan. De cealaltă parte, avocații susțin că femeia ar fi fost și ea victima unei escrocherii, scrie ziarului Il Gazzettino.

Potrivit sursei citate, incidentul a început o dată cu perioada de lockdown din Italia. Bătrâna ar fi rămas doar în grija moldovencei, deoarece singura sa fiică locuia la Roma și nu o putea vizita din cauza restricțiilor.

Moldoveanca ar fi mințit-o pe aceasta că soțul ei, de profesie medic, este ținut prizonier în Afghanistan și are nevoie de foarte mulți bani pentru a-l salva. Astfel, victima ar fi acceptat să-i ofere suma necesară și să nu povestească despre aceasta fiicei sale.

Peste câteva luni, fiica acesteia a verificat conturile bancare și a depistat că lipsesc peste 127 000 euro. Aceasta a concediat-o imediat pe moldoveancă și a depus o plângere la poliție în acest sens.

Pe 4 noiembrie, moldoveanca a apărut în fața judecătorului penal Stefano Manduzio de la Tribunalul din Veneția, fiind învinuită de escrocherie. Bătrâna și fiica acesteia au depus mărturie împotriva acesteia.

Femeia este apărată de avocații Antonio și Gianmarco Bondi, care susțin că nu a existat nicio înșelăciune și că moldoveanca a fost, la rândul ei, victima unei escrocherii sentimentale din partea unei organizații împotriva căreia a depus și ea plângere.

Următoarea ședință de judecată este stabilită pentru 20 ianuarie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: