O moldoveancă din Italia a obținut o ambulanță pentru Moldova. Colectare de fonduri pentru a o aduce în țară
Full Article 2 minutes read

O moldoveancă din Italia a obținut o ambulanță pentru Moldova. Colectare de fonduri pentru a o aduce în țară

O moldoveancă, stabilită în Italia, a reușit să obțină o ambulanță pentru sistemul medical din Republica Moldova. Acum sunt necesari bani pentru a aduce vehiculul în țară. În acest sens a fost inițiată o campanie de colectare a banilor. 

Moldoveanca care a reușit să obțină ambulanța este Victoria Botezatu, originară din Orhei.

„Gândiți-vă ce noroc am avut să obținem o ambulanță care e oferită de către „Gruppo Volontari Pronto Soccorso Pontoglio”. Cu ajutorul voluntarei Victoria Botezatu, care s-a ocupat de toate documentele necesare, acest vis e realizabil și a ajuns la ultimul pas. Mai e nevoie de bani pentru a transporta ambulanța pe trailer, pentru că așa e mai simplu”, se arată într-o declarație a persoanelor care au inițiat colectarea de fonduri.

O altă moldoveancă stabilită în Italia, originară din Anenii Noi, scrie pe rețelele de socializare că „despre asistența medicală în Republica Moldova se vorbește mult și nu totdeauna în termeni pozitivi”.

„De aceea când Victoria Botezatu a înțeles că o ambulanță, înzestrată bine din punct de vedere tehnic, ar putea ajunge în Republica Moldova, s-a activat imediat pentru a obține. După ce a înfruntat îndelung toate procedurile birocratice s-a ajuns la expedierea acestui mijloc de transport. Dar a apărut o altă problemă – transportarea pe trailer a ambulanței, lucru pentru care nevoie surse financiare”, a scris ea pe Facebook.

Pentru a aduce vehiculul în Republica Moldova sunt necesari 700 de euro. Până la acest moment au fost colectați 195 de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: