O nou sesizare la ANI din partea socialiștilor. Ar fi constatat „neconcordanțe și lacune” în averea unui deputat PAS
Full Article 3 minutes read

O nou sesizare la ANI din partea socialiștilor. Ar fi constatat „neconcordanțe și lacune” în averea unui deputat PAS

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vladimir Odnostalko a anunțat pe 4 august că a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Inspectoratul Fiscal de Stat despre mai multe „neconcordanțe și lacune” în declararea veniturilor și intereselor personale ale deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Mihai Popșoi. În replică, parlamentarul vizat susține că s-ar încerca astfel să se „distragă atenția publică de la hoțiile socialiștilor”.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, deputatul PSRM Vladimir Odnostalko susține că a anlizat declarația depusă de vicepreședintele parlamentului Mihai Popșoi și a constatat că, pe parcursul anului 2019, deputatul PAS a fost remunerat cu 58 509.6 lei și 10 140.12 euro de Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Ebert, Asociația pentru Politică Externă, Universitatea din Milano (bursier), deși „mandatul de deputat este incompatibil oricărei funcții remunerate”.

Totodată, Odnostako susține că Popșoi avea un credit de 30 000 lei, scadent în 2019, despre care nu a indicat nicio informație după ce a devenit deputat. Deputatul PSRM mai scrie că a depistat neconcordanțe care țin de anul dobândirii a două apartamente pe care le deține Mihai Popșoi, dar și de valoarea unei mașini.

Am sesizat Autoritatea Națională de Integritate și Inspectoratul Fiscal de Stat despre mai multe neconcordanțe și lacune…

Posted by Vladimir Odnostalko on Tuesday, 4 August 2020

În replică, deputatul Mihai Popșoi a scris pe pagina sa de Facebook că deputații PSRM ar încerca să distragă astfel atenția publicului de la alte probleme.

„Când partidul sacoșelor cu bani, a transferurilor din Bahamas, a căsătoriilor fictive pentru terenuri scumpe caută nod în papură în declarațiile de avere a deputaților onești, aceasta trezește un zâmbet ironic. PSRM sunt în criză acută de idei. După ce, acum o lună, ANI a sesizat Procuratura Generală în privința unui deputat socialist, PSRM s-a gandit mult și a găsit soluția: Hai să distragem atenția publică de la hoțiile socialiștilor de caviar prin demersuri împotriva oponenților de la PAS, care sunt deputați onești”, a argumentat membrul PAS.

Mihai Popșoi a mai scris că, dacă ar fi existat probleme în declarațiile de avere ale membrilor PAS, ANI s-ar fi sesizat de mult, așa cum a facut-o în cazul socialistului Novac.

Când partidul sacoșelor cu bani, a transferurilor din Bahamas, a căsătoriilor fictive pentru terenuri scumpe caută nod…

Posted by Mihai Popșoi on Tuesday, 4 August 2020

Amintim că, pe 31 iulie, deputatul PSRM Grigore Novac a anunțat că a sesizat ANI și Procuratura Generală, ca să verifice „neconcordanțele și lacunele” din declarațiile de avere și interese persoanale ale deputatului PAS Dumitru Alaiba. Contactat de NM, Alaiba a răspuns că este gata să răspundă „cu plăcere” oricărui demers, însă și Novac ar trebui să explice de unde are „cadouri de mii de euro”.

Pe 30 iulie, parlamentarul socialist Grigore Novac a depus o solicitare la ANI și PG, prin care cere verificarea declarațiilor de avere și interese ale deputatei PAS Veronica Roșca. Ca și în cazul lui Dumitru Alaiba, Novac a argumentat că a depistate mai multe „neconcordanțe și lacune”.

În replică, Veronica Roșca a declarat că este vorba despre „răfuieli politice” și că este gata să răspundă în fața legii pentru fiecare ban câștigat de ea și familia sa.

Anterior, ANI a emis un act de constatare care îl vizează chiar pe Grigore Novac. Potrivit inspectorului de integritate al ANI, deputatul nu ar fi inclus în declarația de avere pe anii 2015-2019 un venit în sumă de 1 300 de dolari, două locuințe aflate în posesia sa cu statut de domiciliu permanent.

Grigore Novac a respins acuzațiile aduse de ANI și a contestat actul în instanța de contencios administrativ.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: