O nouă alertă falsă cu bombă a dat peste cap activitatea Aeroportului Internațional Chișinău. Precizările Poliției de Frontieră
Full Article 2 minutes read

O nouă alertă falsă cu bombă a dat peste cap activitatea Aeroportului Internațional Chișinău. Precizările Poliției de Frontieră

O nouă alertă falsă pe Aeroportul Internațional Chișinău a dat peste cap activitatea acestuia. Asta după ce personalul și călătorii au fost evacuați de urgență, iar mai multe curse avia au fost operate cu întârzieri, anunță Poliția de Frontieră.

Autoritățile au fost alertate în jurul orei 00:08 precum că în aeroport ar fi substanțe explozibile. În consecință, tot personalul din Aeroport, dar și călătorii, au fost evacuați de urgență, la fața locului fiind prezente instituțiile specializate ale MAI în vederea verificărilor.

Cu începere de la ora 02:10, Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal.

De menționat că procurorii PCCOCS, care investighează valul alertelor cu bombă, au declarat că acestea ar fi fost puse la cale atât de cetățeni din Republica Moldova, cât și din afara țării. Procuratura specializată a anunțat că are mai mulți suspecți pe acest caz și dă asigurări că fiecare dintre cei vinovați vor fi trași la răspundere.

Precizăm că în ultima perioadă în Republica Moldova se înregistrează tot mai multe apeluri false despre minări. Au fost recepționate mesaje despre „bombe” la Parlament, Guvern, centre comerciale, spitale și aeroport. Informațiile nu s-au confirmat. Doar pe parcursul zilei de ieri, 19 iulie, au fost anunțate 3 alerte cu bombe care s-au dovedit a fi false, inclusiv una la Aeroportul Internațional Chișinău.

Pe 14 iulie, Procuratura Generală anunța că, sub conducerea PCCOCS, va examina într-o procedură unică denunțurile false din 5 iulie privind atentatele cu bombă. Mai mult, procurorul general a constituit un grup de anchetă pentru investigarea cazului.

Pe 15 iulie, Procuratura Chișinău, oficiul Buiucani, anunța că l-a identificat pe unul din autorii alertelor false cu bombă. Acesta ar fi anunțat că în incinta unui bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei s-ar fi aflat dispozitive explozibile. Apelul a fost efectuat de un bărbat din Nisporeni, în vârstă de 37 ani, care se află la evidența medicului psihiatru. „Persoana a fost reținută și în privința ei a fost dispusă efectuarea expertizei psihiatrico-psihologice în condiții de staționar”, comunica Procuratura.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: