„O nouă etapă în munca polițienească”. Revenco anunță că se lucrează la digitalizarea cazurilor de contravenție 
Full Article 2 minutes read

„O nouă etapă în munca polițienească”. Revenco anunță că se lucrează la digitalizarea cazurilor de contravenție 

Ministra Afacerilor Interne Ana Revenco anunță că a fost dat start proiectului E-dosar contravențional. Potrivit oficialului, acum se lucrează la digitalizarea întregului proces de documentare și de management a cazurilor de contravenție. „Vom trece la o nouă etapă în munca polițienească”, susține Revenco. 

„A fost dat startul proiectului E-dosar contravențional. Prima etapă este în curs de implementare deja – specialiștii lucrează la elaborarea sistemului informațional, care va permite digitalizarea întregului proces de documentare și de management a cazurilor de contravenție”, comunică ministra.

Revenco spune că este un proiect „așteptat mult timp de Poliția Republicii Moldova, în contextul în care 85% din activitatea poliției de contracarare a infracționalității ține de managementul dosarelor contravenționale”.

„Vom trece la o nouă etapă în munca polițienească, cu beneficii pentru cetățean – va fi scurtat timpul de documentare a unei contravenții, resursele vor fi utilizate rațional, transparența proceselor va fi asigurată, iar calitatea serviciilor va deveni mai bună”, declară Revenco.

Software-ul va permite calificarea automată a contravențiilor și va fi exclusă situația în care agentul constatator impută sau interpretează greșit acțiunea.

Peste 45 de tipuri de documente, utilizate în prezent pe suport de hârtie pentru documentarea și investigarea contravențiilor, vor fi digitalizate, reducându-se astfel consumul de hârtie și costurile aferente.

Dezvoltarea sistemului se înscrie în proiectul „Susținerea e-transformării proceselor de management a cazurilor de contravenție”, care va avea un buget de aproximativ 935.000 USD oferit de Suedia, și va fi implementat de PNUD în perioada 2022-2025.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: