O nouă informație falsă pe online: astăzi se vor auzi sirene de avertizare în țara noastră
Full Article 2 minutes read

O nouă informație falsă pe online: astăzi se vor auzi sirene de avertizare în țara noastră

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne comunică despre o alertă de informație falsă. Oamenii legii spun că pe rețelele sociale circulă informația că astăzi se vor auzi sirene de avertizare în țara noastră – știre dezmințită de autorități.

„În contextul apariției în mediul online a informației, privind faptul că astăzi se vor auzi sirene de avertizare, informăm că astăzi NU va avea loc testarea sirenelor de protecție civilă”, comunică reprezentanții Ministerului.

De menționat că odată cu începerea războiului din Ucraina în spațiul informațional au fost introduse mai multe știri false. În acest fel, autoritățile moldovenești au anunțat despre lansarea canalului de telegram oficial de verificare a informațiilor guvernamentale – https://t.me/prima_sursa_md.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A opta zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: