O nouă tulpină de coronavirus în M. Britanie, cu 70% mai periculoasă. Carantină strictă în mai multe regiuni
Full Article 2 minutes read

O nouă tulpină de coronavirus în M. Britanie, cu 70% mai periculoasă. Carantină strictă în mai multe regiuni

În estul și sud-estul Angliei, inclusiv în Londra, din 20 decembrie au intrat în vigoare noi restricții. Anunțul a fost făcut de către premierul Boris Johnson, scrie BBC. Oficialul englez a precizat că decizia a fost luată din cauza unei noi tulpini de coronavirus, care se poate răspândi cu până la 70% mai repede.

Prin urmare, de astăzi, este interzisă ieșirea și intrarea din regiunile unde a fost declarată alertă de gradul patru. Oamenii care nu locuiesc împreună au voie să se întâlnească doar în aer liber. Își vor continua activitatea doar magazinele unde se vând produse de primă necesitate și farmaciile. În afară de asta, a fost anulată prevederea care permitea întâlnirile de Crăciun cu un număr de până la trei familii.

Noile restricții vor fi valabile cel puțin două săptămâni. Acestea au fost anunțate din cauza răspândirii unei noi tulpini de coronavirus, care potrivit prim-ministrului britanic, se poate răspândi cu până la 70% mai repede. Potrivit informațiilor oficiale, în prezent, 60% dintre cazurile de infectare din Londra sunt asociate cu noua tulpină de coronavirus.

De asemenea, din 20 decembrie au intrat în vigoare restricțiile în Wales, iar din 26 decembrie – în Scoția. Totodată, pe perioada sărbătorilor de iarnă, intrările și ieșirile din Scoția vor rămâne închise.

***

Pe 19 decembrie, în Marea Britanie au fost înregistrate peste 2 mln de cazuri de infectare cu COVID-19, inclusiv peste 27 de mii de cazuri noi timp de 24 de ore. De la începutul pandemiei, în țară au murit peste 76 de mii de oameni infectați cu coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: