O pensionară din Transnistria, care l-ar fi insultat pe Krasnoselski, a fost eliberată din închisoare. Ea „și-a recunoscut vina”
Full Article 3 minutes read

O pensionară din Transnistria, care l-ar fi insultat pe Krasnoselski, a fost eliberată din închisoare. Ea „și-a recunoscut vina”

Pensionara Tatiana Belova, locuitoarea Transnistriei care a fost condamnată în 2019 la trei ani de detenție pentru că l-ar fi insultat public pe liderul regiunii, Vadim Krasnoselski, a fost eliberată din închisoare. NM a fost informată despre aceasta de surse care cunosc bine situația. Sursele citate afirmă că pentru aceasta, femeia a fost nevoită să-și recunoască vina.

NM a aflat că Belova a fost eliberată cu aproape două luni în urmă, datorită faptului că ea „și-a recunoscut vina”. În consecință, Belova a stat în închisoare mai puțin de un an pentru postări pe rețelele sociale, care chipurile conțineau insulte la adresa liderului Transnistriei. Un articol corespunzător în codul penal al regiunii transnistrene a apărut în luna martie 2019.

Menționăm că Belova ar fi putut fi eliberată cel puțin prin două proceduri: grațierea prin intermediul unei comisii speciale pe lângă liderul Transnistriei sau prin grațierea care a fost anunțată în Transnistria la 1 iulie, cu ocazia celor 75 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei și a aniversării a 30 de ani de la înființarea nerecunoscutei RMN.

„Știu sigur că pentru a ieși la libertate, ea a fost nevoită să-și recunoască vina”, susține una dintre sursele NM. Acest lucru îl confirmă și altă persoană care cunoaște situația.

În penitenciar rămâne soțul lui Belova – Serghei Mirovici, care a fost condamnat odată cu ea la trei ani de detenție în temeiul aceluiași articol, „despre insultarea publică a președintelui RMN”. Potrivit afirmațiilor unei surse NM, „el refuză să-și recunoască vina”.

***

Reamintim că în luna august 2019, NM a aflat despre arestarea a doi pensionari – Tatiana Belova și soțul său, Serghei Mirovici, din satul Ciobruciu, raionul Slobozia. S-a constatat că ei au fost reținuți pentru postări pe un canal Telegram care ar conține insultări publice la adresa lui Vadim Krasnoselski.

Autoritățile locale au refuzat să ofere vreun fel de comentarii, motivând că nu consideră că NewsMaker este presă. Deși formularea refuzurilor presupunea și faptul că dosarul pe numele lui Belova există. Timp îndelungat nu se știa, unde se află pensionara și soțul ei, în ce stare sunt ei și la ce etapă este dosarul lor.

În luna martie 2020, a devenit cunoscut faptul că Belova și Mirovici au fost condamnați la trei ani privațiune de libertate. Mirovici este închis la penitenciarul nr. 1 din satul Glinoe, iar Belova – la penitenciarul nr. 3 din Tiraspol.

Citiți și (Simulăm mai puțin un stat democratic”. Tiraspol și Chișinău, despre combaterea criticii la adresa administrației din Transnistria. Studiu NM).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: