VIDEO Suspect de trafic de ființe umane, reținut la Aeroportul Chișinău. Le promitea victimelor venituri anuale de 75 mii euro
Full Article 2 minutes read

VIDEO Suspect de trafic de ființe umane, reținut la Aeroportul Chișinău. Le promitea victimelor venituri anuale de 75 mii euro

O tânără, suspectă de trafic de ființe umane, a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova alături de o potențială victimă, informează Procuratura Generală, astăzi, 10 decembrie. Persoanele erau racolate pentru a fi exploatate sexual în Uniunea Europeană, iar veniturile promise de traficanți se ridicau anual la circa 75.000 euro per persoană.

Cu scopul de a destructura grupul criminal, o angajată a Direcției de Poliție Chișinău a fost infiltrată în calitate de investigator sub acoperire, având rolul de victimă. Ulterior, oamenii legii au stabilit că suspecții identificau tinerele moldovence prin intermediul internetului.

Aceștia le promiteau condiții de trai decente în Germania și venituri de circa 75 mii euro pe an. Ulterior, ajungând la locul de destinație, urmau să fie preluate de către alţi membri ai reţelei internaţionale de trafic de fiinţe umane pentru a fi adăpostite în apartamente închiriate.

Potrivit sursei citate, din grupul criminal făceau parte cetățeni ai Republicii Moldova și ai României, stabiliți cu traiul în Germania.

Menționăm că tânăra a fost reținută și plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Aceasta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. De asemenea, investigațiile vor continua pentru a identifica și a trage la răspundere pe toți membrii grupării criminale.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: