„O pierdere pentru PG”. Un procuror, numit în funcția de Agent Guvernamental al R. Moldova în fața CtEDO
Full Article 1 minutes read

„O pierdere pentru PG”. Un procuror, numit în funcția de Agent Guvernamental al R. Moldova în fața CtEDO

În cadrul ședinței de Guvern din data de 8 iunie, miniștrii au aprobat numirea prin detașare a lui Dumitru Obadă în funcția de Agent Guvernamental, reprezentant al Republicii Moldova în fața Curții Europene a Drepturilor Omului. 

Obadă este numit în funcție din data de 14 iunie 2022 pe un termen de patru ani.

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a spus că Dumitru Obadă are o experiență în funcția de procuror, mai mult de 11 ani. A activat în cadrul Procuraturii Anticorupție și Procuratura Generală (PG). Obadă este procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale.

„Evident că este o pierdere pentru Procuratura Generală, dar sunt convins că este o bună candidatură pentru funcția de agent guvernamental”, a declarat ministrul.

La rândul ei, prim-ministra Natalia Gavrilița a spus că țara noastră „se așteaptă la o reprezentare demnă la acest forum internațional”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: