Ștefan Gațcan: „O să fac declaraţii complete în parlamentul din Republica Moldova”
Full Article 2 minutes read

Ștefan Gațcan: „O să fac declaraţii complete în parlamentul din Republica Moldova”

Jurnaliștii din România l-au găsit pe deputatul Ștefan Gațcan pe holurile unui hotel din Iași, în timp ce îşi aştepta familia. Acesta a spus că se întoarce acasă şi că va face declaraţii în parlament, informează Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, deputatul a spus că a plecat într-o vacanţă, nu a fugit, şi nu s-a simţit ameninţat în vreun fel.

„O să fac declaraţii complete în parlamentul din Republica Moldova. Sunt multe speculaţii, nu am fost răpit, am ales să plec de bunăvoie. Am venit în România deoarece pot veni şi aici, nu mă opreşte nimeni. Am stat câteva zile în România, sunt bine, după cum vedeţi”, a declarat Gaţcan.

Amintim că deputatul Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Partidul Pro Moldova. A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de către Ștefan Gațcan.

La rândul său, Gațcan a fost de negăsit timp de mai multe ore, pentru ca, spre seară, să apară într-o înregistrare video filmată într-un câmp de viță-de-vie. Acesta a spus că se simte bine, însă are nevoie să se „reabiliteze”. În seara de 1 iulie, Poliția de Frontieră a confirmat că Ștefan Gațcan a părăsit țara.

Pe 2 iulie, Procuratura Generală a recepționat plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să  renunțe la mandat.

În seara de 2 iulie a fost publicată o nouă înregistrare video cu Ștefan Gațcan. Acesta a apărut din nou în mască medicinală și a spus că se simte bine și că nu este sechestrat.

Pe 6 iulie, pe pagina oficială de Facebook a deputatului a fost publicată o nouă înregistrare, în care Gațcan a anunțat că își retrage cererea de la Procuratura Generală. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: