A încercat să scape de închisoare. O șoferiță din Edineț care a urcat drogată la volan și a provocat un accident soldat cu trei morți, va sta după gratii
Full Article 2 minutes read

A încercat să scape de închisoare. O șoferiță din Edineț care a urcat drogată la volan și a provocat un accident soldat cu trei morți, va sta după gratii

O locuitoare a raionului Edineț, care acum un an a urcat drogată la volan și a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a trei persoane, a vrut să scape de închisoare. Avocatul femeii a cerut  judecătorilor ca aceasta să fie condamnată la o pedeapsă neprivativă de libertate, însă Curtea de Apel Bălți a menținut decizia primei instanțe. 

Asta după ce acum două luni, Judecătoria raionului Edineț a condamnat-o la 7 ani închisoare cu executare și i-a anulat permisul de conducere. De asemenea, aceasta a fost obligată să achite succesorilor părților vătămate prejudicii morale și materiale în sumă totală de 474 mii lei, iar încă 17 mii de lei urmând să achite în contul statului pentru cheltuieli de judecată.

Avocatul inculpatei a contestat verdictul, solicitând casarea sentinței primei instanțe şi pronunțarea unei hotărâri, prin care clienta sa să fie condamnată la o pedeapsă neprivativă de libertate. Colegiul penal al Curţii de Apel Bălți a respins apelul avocatului, menținând prima sentința fără modificări.

Amintim că tragedia s-a produs în seara zilei de 25 septembrie 2019, după o petrecere, când inculpata, în vârstă de 26 de ani, a urcat în stare de ebrietate narcotică la volanul unui BMW, având în calitate de pasageri 4 bărbați. Deplasându-se pe traseul G3 din direcția satului Volodeni spre Edineț, aceasta a intrat pe banda de contrasens, tamponând un autoturism de model ”Volkswagen Golf” care circula regulamentar.

În urma impactului, conducătorul mașinii VW a decedat pe loc, iar doi pasageri din BMW s-au stins la spital. Raportul de constatare a indicat prezența în organismul șoferiței a compușilor chimici activi ai canabisului. Decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: