O tabără militară modernă va fi construită, de la zero, la Băcioi. Parlamentul a aprobat proiectul prin care alocă peste 26 ha în acest scop
Full Article 2 minutes read

O tabără militară modernă va fi construită, de la zero, la Băcioi. Parlamentul a aprobat proiectul prin care alocă peste 26 ha în acest scop

În comuna Băcioi, suburbie a municipiului Chișinău, urmează a fi construită, de la zero, o tabără militară modernă.  Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Parlament pe 31 iulie – în ultima ședință din această sesiune. Potrivit proiectului, pentru construcția taberei vor fi alocate peste 26 hectare de teren agricol.

Potrivit Parlamentului, proiectul votat azi de deputați prevede retragerea din circuitul agricol, pentru necesități de stat și publice, a două terenuri agricole în scopul construcției unei tabere militare moderne.

Este vorba despre un teren cu suprafața de 7,6 ha, administrat de Agenția Proprietăți Publice, aflat în gestiunea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și a unui teren cu suprafața de circa 18,7 ha, administrat de Agenția Proprietăți Publice, aflat în gestiunea Ministerului Educației și Cercetării, situate în extravilanul comunei Băcioi, municipiul Chișinău.

De menționat că Ministrul Apărării, în conlucrare cu partenerii de dezvoltare și experții militari, au elaborat studiul-concept, precum și studiul de fezabilitate privind proiectul de reconstrucție și amenajare a Taberei Militare Permanente 136.

PROIECTUL de modificare a Anexei la Legea pentru aprobarea Listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului a fost susținut, în prima și a doua lectură, cu 55 de voturi ale deputaților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: