O televiziune din România își cere scuze că a invitat-o pe Marina Tauber la emisiune: „O regretabilă eroare”
Full Article 3 minutes read

O televiziune din România își cere scuze că a invitat-o pe Marina Tauber la emisiune: „O regretabilă eroare”

O televiziune din România, în care și-a făcut apariția recent deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, își cere scuze de la telespectatorii săi. Postul TV, cu referire la emisiunea cu participarea deputatei din Republica Moldova, spune că nu împărtășește idei destabilizatoare, iar pe viitor va avea criterii mai stricte în selectarea invitaților. 

Tauber a participat, pe 28 februarie, la emisiunea „Punctul culminant” de la postul România TV. Potrivit g4media.ro, postul de televiziune este fondat de fostul deputat român, actual – fugar, Sebastian Ghiță.

Televiziunea numește apariția Marinei Tauber în emisie „o gravă și regretabilă eroare”.

„Deși abordarea realizatorului și a invitaților a fost potrivnică ideilor expuse de către doamna Tauber, redacția România TV consideră că trebuie să-și ceară scuze telespectatorilor săi pentru prezența unui astfel de invitat în dezbaterile postului”, se arată într-o declarație a postului TV.

Televiziunea menționează că nu împărtășește idei destabilizatoare, iar pe viitor va avea criterii mai stricte în selectarea invitaților.

„Asigurăm publicul că RomâniaTV nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse, nu împărtășește idei antidemocratice și destabilizatoare, iar pe viitor vor fi aplicate criterii mult mai stricte în selectarea invitaților și în ceea ce privește toleranța moderatorilor față de anumiți invitați și ideile lor. România TV este și va fi prin toți jurnaliștii săi și prin politica editorială promovată puternic atașată valorilor europene și euroatlantice”, comunică postul TV.

De menționat că pe 28 februarie curent, în ziua când Marina Tauber a participat la emisiunea din România, la Chișinău „Mișcarea pentru popor”, din care face parte inclusiv Partidul ȘOR, a organizat un protest. Manifestația a transformat centrul capitalei într-un focar de tensiuni. În același timp, la intrarea în oraș au fost oprite mai multe autocare și microbuze care transportau persoane doritoare de a se alătura manifestației. Poliția declara că multe dintre mijloacele auto nu întruneau condițiile tehnice și reprezentau un pericol pentru pasageri.

În aceeași zi postul România TV a publicat un material, urmare a participării Marinei Tauber la emisiune, în care relata despre declarațiile deputatei că „a ieșit în stradă pentru a împiedica implicarea țării sale în război”.

„Maia Sandu este agresivă, la fel și partidul ei. Noi am venit să transmitem mesajul din partea tuturor cetățenilor că nu vrem război. Maia Sandu vrea război”, a declarat Tauber la emisiune, relata televiziunea. „Marina Tauber susține că fost trimisă la închisoare la comanda președintelui Maia Sandu”, se arată în același material al jurnaliștilor români.

***

În februarie 2023, președinta Maia Sandu declara că în Republica Moldova s-ar pregăti destabilizări, menite să schimbe puterea de la Chișinău. Sandu menționa că „în realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne în special pe grupări criminale cum ar fi formațiunea ȘOR și toate derivatele ei, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine și pe mai multe persoane cunoscute în legăturile lor cu Plahotniuc”.

După ce Maia Sandu a anunțat că în Moldova s-ar pregăti destabilizări, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a chemat toate partidele din țară la protest.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: