„Oamenii vor să o audă pe Guțul, însă primesc doar concerte și cântece”. Candidata Partidului „ȘOR” la funcția de bașcan a refuzat dezbaterile publice
Full Article 3 minutes read

„Oamenii vor să o audă pe Guțul, însă primesc doar concerte și cântece”. Candidata Partidului „ȘOR” la funcția de bașcan a refuzat dezbaterile publice

Evghenia Guțul, candidata Partidului „ȘOR” la funcția de bașcan al Găgăuziei, a dat de înțeles că refuză propunerea contracandidatului său, Grigori Uzun, de a participa la dezbateri publice înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor. Într-un comunicat de presă publicat de Partidul „ȘOR”, Guțul menționează că cetățenii regiunii își pot face concluziile prin compararea programelor electorale. În replică, Uzun a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care își exprimă „profunda nedumerire” față de această decizie.

La 5 zile după ce Uzun a lansat public propunerea privind organizarea unor dezbateri publice înainte de turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, Guțul a venit cu o reacție. Aceasta și-a îndemnat contracandidatul să „nu facă pe plac Chișinăului în detrimentul regimului de la Chișinău și a intereselor Găgăuziei și a locuitorilor săi”.

„Fac apel la o competiție civilizată a programelor electorale pe care le prezentăm la întâlnirile cu cetățenii. Haideți să explicăm oamenilor cu care ne întâlnim care dintre echipe a făcut mai multe proiecte pentru comunități, pentru cetățeni. (…) Ambii suntem patrioți ai Găgăuziei și ai Republicii Moldova și atacurile noastre reciproce ar fi doar un cadou pentru regimul de la Chișinău, care ar aplauda dintr-o parte privind cum ne murdărim unul pe celălalt”, a conchis Guțul.

Reacția lui Uzun, care este susținut de Partidul Socialiștilor (PSRM) nu a întârziat.

„Îmi exprim nedumerirea extremă față de fapta contracandidatului meu Evghenia Guțul, care a refuzat să participe la dezbateri publice. Dezbaterile publice sunt singurul mijloc de a-ți prezenta viziunile și de a răspunde la întrebările cetățenilor. Din păcate, refuzul Evgheniei Guțul vorbește despre lipsa viziunii profesioniste și lipsa deschiderii față de popor. Oamenii vor să o audă pe Guțul, însă primesc doar concerte și cântece. Argumentele viitorului bașcan trebuie să fie profesioniste, nu doar financiare. Găgăuzia are nevoie de un lider, nu de un luptător pentru bani și preferatul cântăreților străini”, a menționat Uzun.

Amintim că turul doi al alegerilor pentru bașcanul Găgăuziei se vor desfășura duminică, 14 mai. Locuitorii din sudul țării vor putea alege dintre Evghenia Guțul, candidata Partidului „ȘOR” și Grigori Uzun, susținut de PSRM. În primul tur de scrutin, Guțul a obținut cu 41 de voturi mai mult decât Uzun.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: