Octavian Țîcu, decis să îl propună pe Traian Băsescu la funcția de premier al Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Octavian Țîcu, decis să îl propună pe Traian Băsescu la funcția de premier al Republicii Moldova

În cazul în care va fi ales președinte, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale Octavian Țîcu îl va propune pe Traian Băsescu, fostul președinte al României, la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută pe 27 octombrie în cadrul dezbaterilor electorale de la TV8

„Îl vom propune pe Traian Băsescu la funcția de prim-ministru pentru ca să fie posibilă realizarea unirii Republicii Moldova cu România. Aceste procese vor fi asumate de către statul român, împreună cu Uniunea Europeană”, a spus Octavian Țîcu.

Întrebat care este șansa ca candidatura li Traian Băsescu să fie susținută de parlament, Octavian Țîcu a răspuns: „Candidatura acestuia depinde de procentajul pe care-l vom avea în alegeri. Cred că Traian Băsescu va accepta, întrucât PUN este proiectul lui”.

Octavian Țîcu este doctor în științe istorice și autor și coautor a 10 cărți, a peste 100 articole ştiinţifice şi peste 300 articole în presă axate pe probleme de istorie, ştiinţe politice şi relaţii internaţionale. De asemenea, este sportiv de performanță, obținând de 7 ori titlul de campion al Republicii Moldova la box.

El a devenit deputat pe lista Platformei Demnitate și Adevăr, Blocul ACUM. Pe 18 septembrie 2019, acesta a anunțat că părăsește fracțiunea Platformei DA. Țîcu a candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău, fiind susținut de Partidul Unității Naționale. Ulterior, a preluat conducerea partidului.

În cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie participă 8 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: