Octavian Țîcu, indignat că Natalia Gavrilița a vorbit și în rusă, de la tribuna parlamentului
Full Article 1 minutes read

Octavian Țîcu, indignat că Natalia Gavrilița a vorbit și în rusă, de la tribuna parlamentului

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu s-a arătat nemulțumit de faptul că premierul desemnat Natalia Gavrilița a vorbit și în rusă în timp ce-și prezenta programul guvernamental. Țîcu i-a amintit candidatei la funcția de prim-ministru că în Republica Moldova limba oficială este româna.

Deputatul a reamintit că, potrivit deciziei Curții Constituționale, limba comunicării interetnice în Moldova este limba română.

„Vă rog să respectați decizia CC pentru că este inadmisibil din contul suveranității Republicii Moldova să va faceți capital politic dvs, partidului PAS și guvernării. Dacă aveți abilități lingvistice, atunci conformați-vă drepturilor europene și vorbiți ucraineana, găgăuza, poloneza, rusa”, a declarat Țîcu.

La rândul său, Natalia Gavrilița a spus că vrea să ajungă la inima tuturor cetățenilor, indiferent de ce limbă vorbesc aceștia.

***

Parlamentul s-a întrunit pe 11 februarie în ședință plenară. Deputații urmează să voteze pentru programul de guvernare și cabinetul de miniștri propus de Natalia Gavrilița.

Este pentru prima oară în istoria Republicii Moldova când prim-ministrul desemnat și echipa sa declară deschis că nu își doresc să obțină susținere din partea deputaților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: