Odesa: regiunea a fost atacată din nou cu drone kamikaze VIDEO
Full Article 2 minutes read

Odesa: regiunea a fost atacată din nou cu drone kamikaze VIDEO

Rușii au atacat noaptea trecută regiunea Odesa cu drone kamikaze: două dintre acestea au lovit o instalație de infrastructură militară și au detonat muniții, în rezultat – a izbucnit un incendiu de amploare. Informații în acest sens au fost comunicate de autoritățile ucrainești în dimineața zilei de 26 septembrie. 

Secretarul de presă al Administraţiei Militare Regionale Odesa, Serghei Bratciuk, a anunțat că „noaptea, inamicul a atacat din nou regiunea Odesa”.

„O dronă a fost distrusă de forțele de apărare aeriană. Două au lovit o instalație de infrastructură militară”, a comunicat Bratciuk, pe Telegram.

El a mai adăugat că „în rezultatul unui incendiu de amploare și a unei detonări de muniții, a fost organizată evacuarea populației civile”.

Potrivit datelor Comendamentului operațional „Sud”, regiunea a fost atacată cu drone kamikaze. Victime nu se înregistrează. La moment continuă lucrările de stingere a incendiului.

Partea rusă nu a comentat deocamdată acuzațiile.

Amintim că și pe 23 septembrie curent, partea ucraineană a anunțat că regiunea Odesa a fost atacată de drone kamikaze. Atunci se menționa că două drone au distrus clădirea administrativă din zona portului. Totodată, un civil a fost ucis. Pe 25 septembrie curent, Ucraina a raportat un nou atac asupra regiunii Odesa cu drone kamikaze. Potrivit primarului Odesei, Ghenadie Trukhanov, rușii au lovit clădirea administrativă din centrul orașului de trei ori. Victime nu au fost raportate.

De menționat că astăzi este a 215-a zi de război în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: