Ofițerii anticorupție desfășoară percheziții la sediul Primăriei mun. Comrat
Full Article 2 minutes read

Ofițerii anticorupție desfășoară percheziții la sediul Primăriei mun. Comrat

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud (DGT) a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție efectuează, pe 7 noiembrie, acțiuni de urmărire penală la sediul Primăriei mun. Comrat. Perchezițiile se desfășoară în cadrul unei cauze penale de abuz de serviciu în care este vizat un viceprimar și un specialist al Primăriei, dar și 3 agenți economici.

Potrivit materialelor cauzei, factori de decizie ai Primăriei Comrat,  profitând de situația de serviciu și acționând din interes material și personal, ar fi favorizat și ar favoriza în continuare trei agenți economici la procedurile de achiziții publice.

„Faptul favorizării agenților economici este constatat prin contractele semnate de către aceștia cu Primăria, în valoare de 135 de milioane de lei, pe parcursul perioadei 2019-2022. Asta în condițiile în care factorii de decizie ai Primăriei cunoșteau că toate companiile sunt gestionate de aceeași familie, folosesc același utilaj și echipament tehnic, iar personalul indicat în oferte este unul și același pentru toate 3 întreprinderi”, se arată în comunicatul CNA.

În dimineața zilei de 7 noiembrie, ofițerii DGT Sud și procurorii anticorupție au descins la unul dintre viceprimarii Primăriei Comrat, la un specialist al Primăriei și la biroul, unde își desfășoară activitatea cei 3 agenți economici.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, iar toate persoanele vizate în dosar sunt cercetate în stare de libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: