Ofițerii anticorupție desfășoară percheziții la sediul Primăriei mun. Comrat
Full Article 2 minutes read

Ofițerii anticorupție desfășoară percheziții la sediul Primăriei mun. Comrat

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud (DGT) a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție efectuează, pe 7 noiembrie, acțiuni de urmărire penală la sediul Primăriei mun. Comrat. Perchezițiile se desfășoară în cadrul unei cauze penale de abuz de serviciu în care este vizat un viceprimar și un specialist al Primăriei, dar și 3 agenți economici.

Potrivit materialelor cauzei, factori de decizie ai Primăriei Comrat,  profitând de situația de serviciu și acționând din interes material și personal, ar fi favorizat și ar favoriza în continuare trei agenți economici la procedurile de achiziții publice.

„Faptul favorizării agenților economici este constatat prin contractele semnate de către aceștia cu Primăria, în valoare de 135 de milioane de lei, pe parcursul perioadei 2019-2022. Asta în condițiile în care factorii de decizie ai Primăriei cunoșteau că toate companiile sunt gestionate de aceeași familie, folosesc același utilaj și echipament tehnic, iar personalul indicat în oferte este unul și același pentru toate 3 întreprinderi”, se arată în comunicatul CNA.

În dimineața zilei de 7 noiembrie, ofițerii DGT Sud și procurorii anticorupție au descins la unul dintre viceprimarii Primăriei Comrat, la un specialist al Primăriei și la biroul, unde își desfășoară activitatea cei 3 agenți economici.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, iar toate persoanele vizate în dosar sunt cercetate în stare de libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: