Olaf Scholz vine în vizită la București. Acesta se va întâlni cu Klaus Iohannis și cu Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Olaf Scholz vine în vizită la București. Acesta se va întâlni cu Klaus Iohannis și cu Maia Sandu

Cancelarul Olaf Scholz va sosi pe 3 aprilie pentru o vizită România, informează Ambasada Germaniei la București. Cancelarul va fi primit la Bucureşti mai întâi de preşedintele României, Klaus Iohannis.  Ulterior, cei doi se vor întâlni și cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, scrie Digi24.

„Cancelarul federal Olaf Scholz va sosi pe 3 aprilie 2023 pentru o vizită România. Cancelarul va fi primit la Bucureşti mai întâi de preşedintele României, Klaus Werner Iohannis. Vor fi discutate teme bilaterale, precum şi subiecte de politică europeană, securitate şi energie. După discuţii este prevăzută o conferinţă de presă comună. Apoi, cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare de către prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă. După întrevederea cu prim-ministrul Ciucă, cancelarul Scholz şi preşedintele Iohannis se vor întâlni cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru o discuţie comună. În cadrul acesteia se vor aborda aspecte cu privire la susţinerea în continuare a Republicii Moldova. După întrevedere este prevăzută o conferinţă de presă comună”, transmite ambasada Germaniei.

Reuniunea trilaterală pe care o va găzdui Președintele României are ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru asigurarea rezilienței, a stabilității și a securității Republicii Moldova și pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

Discuțiile vor transmite un mesaj clar privind continuarea sprijinului ferm și neabătut din partea partenerilor Chișinăului, în special în condițiile în care Republica Moldova este supusă unor presiuni hibride sistematice, inclusiv unor tentative de subminare a ordinii constituționale.

În cadrul întrevederii va fi discutat, totodată, sprijinul pentru avansarea integrării europene a Republicii Moldova, singura opțiune capabilă să asigure un viitor democratic, prosper și stabil pentru cetățenii săi.”, se mai arată în comunicat.

Aceasta este prima vizită a cancelarului german la București de la preluarea funcției de șef al guvernului federal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: